nya bilder

Efter nyår kan ni iallafall räkna med nya bilder här på bloggen och dessutom lite ordentliga bilder på hästarna! Ska ju vara häst och kattvakt under några dagar nu så jag kommer att bo där vilket gör att jag har all tid i världen att fota dom samt några ljusa timmar som jag kan använda mig av. Dom kommer troligtvis inte komma upp här under tiden som jag är borta men ska försöka ladda upp dom så fort jag kommer hem igen!

Myser

Som anat så har jag tillbringat stor del av dagen i soffan men jag kan säga att det är inte ofta jag njuter så mycket av frisk luft som jag gjorde idag. Helt underbart att få komma ut och gå en liten promenad! Men nu sitter jag återigen i soffan med tekoppen i händerna och spelar musik i årets absolut bästa julklapp. 
Hur som helst tänkte jag berätta att jag har helt underbara planer inför dagarna runt nyår. Marina ska åka bort så jag kommer att vara katt och hästvakt under några dagar. För att slippa alla bussturer så kommer jag att få bo i Marinas hus och Linn ska även följa med mig så jag har lite sällskap! Sen under själva nyårskvällen kommer jag att befinna mig i Fjugesta med mammas gamla barndomskamrat, hennes barn och lite annat folk. Tror det kommer bli helt toppen det här :) Vanligtvis brukar jag/ min familj aldrig göra något på nyår så det blir nog kul. 
Hur som helst hoppas jag att ni får ett lika fint nyårsfirande som jag tänker ha!
Jag och Linn 



magsjuk

Ligger i soffan och känner mig allmänt seg och har ingen som helst ork att göra nånting.. Igår morse vaknade jag och fick skynda mig in på toan och det visade sig då att jag hade åkt på den trevliga magsjukan. Så igår låg jag i soffan 98% av dagen och fick endast i mig lite vatten, cola, blåbärssoppa och en ostskiva. Idag har jag dock lyckats fått i mig en hel macka och blåbärssoppa! Så nu känner jag mig iallafall något bättre men kommer fortfarande att spendera mer än halva dagen i soffan.. Har dock tänkt att jag ska lyckas ta mig in i duschen och sen måste ju även hundarna gå ut under dagen. Men ja, det var väl ungefär det jag hade o skriva, men vi hörs säkert någe mer idag.

God jul

God jul kära läsare. Nu hoppas vi att vi får god mat, fina klappar och trevlig gemenskap !




My view right now




self portrait

Nemen inte ska väl ja få sova lite extra när jag har sovmorgon, nej min kropp vill mycket hellre ut och röra på sig tydligen.. Men eftersom jag då inte kunde somna om så öppnade jag bildmappen och insåg att det var en hemsk röra där så det blev till o rensa lite där och även fixa några bilder som jag tänkte lägga upp i det här inlägget. Visserligen para självporträtt menmen. Så ja, här har ni those beautiful bilder med några citat också.
 
 
 

Sovmorgon

Ligger i soffan och njuter av att inte behöva skynda mig upp för fem öre eftersom jag har sovmorgon ända till halv ett! Och då ska vi endast kolla på en film i skolan och sen på kvällen är det ju avslutning så jag förstår inte ens varför jag åker till skolan men jaja de kan man väl bjuda på. Hur som helst kommer jag ju då inte åka med bussen som går fören tjugo i tolv så förhoppningsvis kommer jag kunna fixa något mer inlägg åt er under dagen! 
Men nu ska jag försöka sova ut en liten stund till... Vi hörs sedan bästa ni! :)
Världens bästa Lycka igår. Och ja hon ser nästan lite ut som en ponny....




Räknat hästar

Sitter på bussen till stan från stallet nu och har ju tid över så varför inte blogga lite under tiden som man ändå inte kan lyssna på musik för man glömde hörlurarna nånstans där man inte vet vart man har dom. *pust* Hur som helst så har jag då precis varit i stallet en sväng men gjorde inget märkvärdigt utan räknade hästarna så att dom var där dom skulle. Men självklart fick dom lite kärlek och morötter också! 
Idag har jag förövrigt varit på en helt otroligt onödig dag i skolan eftersom vi endast satt och gjorde absolut ingenting, typ halva klassen ritade och halva var någon heeelt annanstans... Eller ja i och för sig så fick vi prova på att göra ett nationellt prov från 2008 så det var väl kanske lite nödvändigt att få se ett typiskt matteprov... Det gick iallafall rätt bra och min lärare berättade även att jag skulle få behålla mitt C i matten *glad tjej*. 
Så överlag har väl dagen varit helt okej men nästan onödig att vakna upp till... Menmen imorgon är det chill i skolan och sedan skolavslutning framåt aftonkvisten som min mamma skulle ha sagt. Sen ska jag försöka åka ut tidigt till stallet på fredag så jag kan vara där när det är ljust och sedan är lovet äntligen igång! :)
Hoppas ni har haft en bra dag allesammans men nu är snart bussen framme i stan så hejdå!


At the moment




luciashowen

Nej nu kände jag att dessa bilder som jag tog igår, går ta mig sjutton inte att göra något åt. Dom får helt enkelt se lika kassa ut som dom verkligen är... However, blev bara nån bild på lucian och sen ett antal bilder från höjdhoppningen. Hade även tänkt fota ljuskadriljen men det förstår ju vem som helst att det aldrig skulle ha gått eftersom det endast var några lampor som gled omkring inne i ridhuset såatt.. Jaja här har ni en mängd bilder iallafall!
 
 

~Julen är här~

Det här kan vara några av dom allra sämsta bilderna jag någonsin tagit..
Hur som helst vet inte vad som har hänt med mitt objektiv, något står inte riktigt rätt till :(
 
 

bilder på g

Vet att jag har varit urkass på att lägga upp ordentliga bilder och så men just i detta nu håller jag faktiskt på att fixa iordning några så jag kan ladda upp dom här. Både lite julbilder samt från luciashowen igår

Luciashow

Har precis ätit lite efter en dag i stallet där jag hjälpte Marina inför en luciashow som hon skulle medverka i. Började dagen med att så duktigt missa bussen upp på stan så jag fick gå förbaskat snabbt upp på stan och det bådade inte gott för min sjuklighet. Kom iallafall i tid till lannabussen och jag hann knappt sätta mig innan det var dags att kliva av... Sen gick jag i lugn o ro till stallet och bara samlade lite kraft och ork. I stallet hjälpte jag som sagt Marina att fixa iordning lite grann med utrustning och så. När vi blev klara med att lasta en trotsig häst så rullade vi mot Kumla ridklubb och väl där blev det en kort framtoning för Marina och jag begav mig till det andra ridhuset för att kolla på showen. Showen var för övrigt riktigt mysig och det bästa var nog höjdhoppningen samt ljuskadriljen. Det var även i kadriljen som Marina var med.  Hur som helst efter att den var klar kom mamma och hämta mig och nu hamnade jag här i soffan förkyld som få...
Så det var ungefär min dag det där :)


Nu var det dags igen

Idag var jag hemma från skolan och var sjuk igen. Kände mig rätt risig redan igår men valde ändå att åka till stallet. Kände dock att jag var helt slut när jag klev av bussen och jag hann knappt klä av mig kläderna innan jag landade på soffan och somnade med kläder, tofflor och dubbla täcken. Idag har jag under dagen haft uppemot 39 graders feber och har verkligen känt mig riktigt risig och sliten. Hade absolut ingen lust att göra nånting, men efter att jag hade tagit en dusch kändes det något bättre och jag bestämde mig för att åka till kyrkan och vara med på lucian. Så det bar iväg för luciafirande som faktiskt gick rätt bra, blev dock väldigt varm och nästan lite skakig under uppträdandet. Men överlag gick det bra och efteråt satt vi o fika och jag firade mormor lite med present. 
Nu sitter jag dock äntligen i soffan och vilar upp mig inför morgondagen som blir typ en hel dag med hästar. Ska åka ut till stallet vid ett och hjälpa Marina göra Jino fin inför luciafirande i Kumla. Sedan åker jag självklart med till Kumla och hjälper till där om det behövs. Efter det har mamma sagt att hon kommer och hämtar mig så då slipper jag ju tänka på bussen iallafall! Så nu vet ni vad som händer imorgon :)


Mot lucian




Underbart

Nu är det snart dags att sova men måste bara skriva att jag har haft en otroligt dunderbra dag och det hoppas jag att du också haft! Fått veta att jag höjt mitt betyg i en del ämnen och så. Sen var det helt underbart att rida ut i snön ikväll! Dock hade inte Lycka fått på sig skor o broddar så jag fick rida Jino idag istället men det gjorde ingenting för han är helt otroligt rolig att rida så det gör jag gärna igen. Hovis skulle tydligen komma ut i slutet av veckan och fixa skorna så vi får se om han har hunnit komma ut till på torsdag! 
Nu är det hög tid för mig att sova så jag orkar upp imorgon! Känner mig så oerhört trött... Men vi hörs väl ;)




Kort skoldag

Känns helt otroligt att faktiskt redan nu sitta på bussen påväg ut mot stallet! Vi fick sluta en lektion tidigare då läraren skulle på begravning och dom inte hade fått in någon vikarie så istället för att sluta tio i tre slutade jag halv ett. Jäkligt skönt om du frågar mig. Så nu hoppas jag att Marina har flera hästar som behöver ridas! 
På torsdag är det nog dock precis som vanligt igen, tyvärr... Menmen man får la vara glad för det lilla eller hur?! Jag hoppas hur som helst att din dag varit toppen den också och att den fortsätter vara det. Nu ska jag vila lite här på bussen innan jag skyndar mig till stallet :)


Mormors place

Som ni ser är jag hos mormor för tillfället och sover här. Har under eftermiddagen hjälpt henne och julstöka lite så nu står julgranen så fint här i rummet där jag sover. Innan jag åkte hit var jag i kyrkan en stund men det är ungefär det jag gjort idag faktiskt... Imorgon är det som vanligt skola men nu går vi faktiskt in på den sista vanliga veckan i skolan så lite chill ändå. Efter skolan har jag ingen aning om vad jag kommer göra, kanske gymma? Jaja vi får la se. På tisdag åker jag iallafall som vanligt till stallet och hoppas att det inte regnar... Isåfall blir det mysigt att äntligen få rida i snön igen! 
Nu måste jag nog tyvärr sova dock, kände helt plötsligt att jag började få ryck i handen vilket antagligen beror på trötthet. Men vi hörs väl som vanligt ;)



Sjukling

Ligger hemma i soffan och det är ungefär det jag har gjort hela dagen hittills.När jag vaknade hade jag superont i halsen och var jättetäppt, inte så konstigt dock med tanke på att jag vart så blöt och kall igår... Dessutom känner jag att min träningsvärk jämfört med igår är 5 gånger värre. Hade ju inte rört på mig nånting på två veckor nästan och sen i tisdags red jag, i onsdags gymmade,cyklade och simmade jag. Samt att jag igår red två hästar så ja jag har faktiskt lite träningsvärk må jag säga. Nu ska jag pälsa på mig så mycket kläder jag kan för att ge mig ut i snöstormen med hundarna.... 
 

Glad tjej

Sitter i församlingshemmet just i detta nu och väntar på att mamma ska bli klar så vi kan åka hem. Har ganska precis kommit hit efter en efterlängtad eftermiddag i stallet! Blev en skön uteritt med världens underbaraste sällskap och Lycka kunde inte skött sig bättre så jag är riktigt nöjd och glad över dagens tur. Sedan fick jag även skjuts av Sandra in till stan så jag slapp gå o krångla med bussen. 
Imorgon ska jag ha en bra dag i skolan som börjar med sovmorgon och avslutas med simning på gustavsvik och efter det hoppas jag att jag kan åka till mormor där jag ska hjälpa henne att julpynta lite! Hoppas dessutom att jag får sova där också.
På torsdag blir det förhoppningsvis en bra dag i skolan och jag kommer även få sluta tidigare då jag inte har någon tyska. Så jag slutar redan kvart i två och då kommer jag skynda mig upp på stan för att sedan åka med Sandra ut till stallet och ta en ridtur med henne och Marina. Efter ridturen kommer vi att gå in hos Marina och dricka glögg o ha det mysigt. 
Så jag ser verkligen fram emot kommande dagar faktiskt , hoppas att nu också gör det! Nu tänker jag försöka spara lite på batteriet så jag avslutar big här. Men vi hörs! :)
Världens finaste utsikt




Skoldag

Ligger i soffan och tänkte sova men min hjärna gick tydligen inte alls med på det så det resulterade i ett blogginlägg. Imorgon är det måndag och en helt vanlig antagligen tråkig skoldag väntar. Nu när december har kommit så har jag dock bestämt mig för att gå upp lite tidigare på morgnarna så jag hinner äta frukost i lugn och ro och förhoppningsvis kunna kolla på årets julkalender. Imorgon är det ju dessutom sovmorgon så behöver inte gå upp så hiskeligt tidigt ändå! Har hur som helst fotat en hel del nu i helgen så snart hoppas jag kunna ta mig i kragen och visa några bilder för er. Men nu tror jag att det är bäst om jag åtminstone försöker sova ;)
Godnatt!



RSS 2.0