om man nu får lov att trixa lite med bilderna

 
 

dagens och morgondagen

Har precis anlänt till mammas jobb efter skola och handling. Känner mig heelt slut men när vi kommer hem ska det dammsugas och fixas för imorgon kommer två tjejkompisar och vi ska bara mysa och göra det som tjejer gör bäst, snacka. Så därför har jag köpt frukt, choklad och lite chips. Tur att man gymmade imorse... I övrigt så kan jag väl tala om att det börjar på o ta fart i skolan, på riktigt. Historiauppgifterna kan jag till och med tycka är lite orimliga. Menmen det är bara att göra det bästa av situationen och hoppas att man blir godkänd. Och på tal om godkänd... Jag blev godkänd på historiaprovet!!!!! Och med tanke på att vi var ungefär 5 av 27 som klarade provet så måste jag ändå säga att jag är väldigt nöjd. 
 
Nu tänker jag iallafall dra mig ut en sväng med hundarna och sedan blir det antingen till o vila eller plugga, undra vad ;)
 
 

nya kurser, ny ork

Visst blir ni chockade nu när jag ska skriva om skolan? Förmodligen inte... Tänkte hur som helst försöka uttrycka mig över hur lycklig jag är att vi byter karaktärskurser nu. Efter att ha ältat Kommunikation och Lärande o Utveckling i ett halvår nu så kändes det som att vi behövde lite förnyelse. Så nu har vi avslutat dom kurserna och går istället in på kurserna Hälsopedagogik och Människors miljöer. Dessa kurser tror jag kommer passa mig som handen i handsken och jag känner att min motivation och ork till skolarbetet ökar. Så när jag kommer hem ska det börja läsas i kursböckerna så man vet vad man ger sig in på!

fotograferat

Igår var jag iväg med Evelina till stallet där Elon står för att fota dem på deras träning. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte frös för jäklar att jag frös där jag stog i högsnön... Och dessvärre visar sig inte mitt engagemang på bilderna som jag förövrigt inte blev ett dugg nöjd med. Snön öste ner och jag blev tvungen att stå och hålla i ett paraply medans jag skulle fota. All denna nederbörd och bristen på stadig hållning gjorde att bilderna blev ganska misslyckade, men vad sjutton, man kan väl inte lyckas alla gånger? Hur som helst får ni en liten sneakpeak i slutet av inlägget.
 
Innan jag följde med Evelina ut till stallet så spelade jag faktiskt badminton ihop med ett gäng kära vänner. Vi åkte till Backahallen och spela en timme och inga krämpor alls faktiskt såhär dagen efter! Så idag ska jag nog faktiskt våga mig ut på en långpromenad med Loppan i snön i hopp om att bränna några kalorier. 
Evelina och Elon♥
 

bortglömda bilder från sommaren del 13 (Tequila & Mirakel)

 
 
 

bortglömda bilder från sommaren del 12 (Tequila & Mirakel)

Tog så många bilder vid det här tillfället så just denna session kommer att komma i två delar faktiskt då jag inte vil beblanda för många bilder i ett enda inlägg. Med risk för att ni inte orkar ta en ordentlig titt på varje bild tänker jag.
 
 

Natti

Nu tar jag natt efter en relativt lugn dag. Imorgon däremot så tänker jag kickstarta dagen med ett pass på gymmet! Efter det följer dom vanliga plikterna som skola och sköta om hundarna. Siktar mot en toppendag imorgon, godnatt! 

bortglömda bilder från sommaren del 11 (elon och evelina)

 

Slutspurten

Nu börjar karaktärskurserna ha tagit slut och jag har endast en utvärdering kvar i Kommunikationen. Och sedan är det sista lektionen med Lärande och Utveckling på fredag men är redan färdig med alla uppgifter där så känns lugnt! Annars ligger jag nog i fas med allt skolarbete och ligger till och med före i matten så känner att det rullar på bra. Och skönt är väl det för då får jag ju mer tid över till min favoritsysselsättning, gymmet. 

Var förresten där i morse och sprang av mig lite och det var precis lika skönt som alltid. Dessutom hade jag en skön skoldag efteråt, som alltid. Men nu är det dags för motion nummer två nämligen utgång med hundar. Hoppas att jag hinner fixa något inlägg ikväll men det är ju förutsatt att jag hunnit klart med utvärderingen.



kommunikation

Sitter här på mammas jobb och försöker banka in lite kunskap gällande Kommunikation, som är en av mina karaktärskurser just nu men som lyckligtvis ska avslutas denna vecka! Har x antal instuderingsfrågor att svara på och även fast vi har onsdagslektionen på oss att gör klart så känner jag att jag vill ligga lite steget före. Så kvällen ska ägnas åt plugg men förhoppningsvis blir jag klar ganska snart så jag kan ta det lugnt en stund och bara läsa eller något. Visserligen vore det också plugg, haha.
 
Imorgon är det iallafall gymmet som gäller på morgonen, tillsammans med mamma. Har gått med en fruktansvärd träningsvärk idag i både höger axel, höger arm och höger skinka. Men det måste väl betyda att jag gjorde nånting rätt under badmintonen som vi spelade på idrotten igår. Hur som helst känner jag ändå att det ska bli skönt att få gå till gymmet imorgon innan skolan. Brukar allt som oftast bli en allmänt bra dag då. Men nu är det som sagt plugg som gäller några timmar framöver. Ha det bra!
 

Söndagsångest

Jamen det är väl precis som det ska då.. Har inte uträttat något överhuvudtaget under helgen förutom att typ ta hand om hundarna. Känner inte alls för att spendera ännu en jobbig vecka i skolan... Men jag ska se till at jag har något roligt att se fram emot till nästa helg för då kan jag tänka mig att veckan går lite fortare och sedan ska jag spendera lite tid på gymmet vilket ska bli otroligt skönt! Inget hästeri den här veckan eller någon annan vecka ett tag framöver, tyvärr. Tackade nej till ett erbjudande idag och just nu kännns det oerhört tråkigt men jag tror att jag kommer tacka mig själv en dag. Och Tequila skulle inte få på sig skor fören nån gång i februari och det är ju ett tag kvar... Men som sagt så kommer jag att sysselsätta mig med annat under tiden som att gymma till exempel!
 
Nu är jag däremot dödshungrig så jag ska nog gå ner och laga lite mat till mig och min käre bror. Vi hörs!
 

Födelsefirande

Drar iväg till Fingerboda nu, hoppas ni får en bra dag, bye! 



Historiaprov

Idag har en tung börda lättat från mina axlar, nämligen det omtalade historiaprovet. Det gick åt pipsvängen, om man nu får uttrycka sig så. Jag har pluggat helhjärtat och faktiskt gått in för provet men det var helt enkelt inte en enda grej som hade satt sig. Vilket kommer att ha resulterat i vääldigt dåligt resultat. Men jag hoppas att jag blir godkänd i kursen ändå, för jag orkar banne mig inte ta mig igenom det här igen! I övrigt har det varit en rättså chill dag i skolan. En liten muntlig redovisning på svenskan som gick galant och sedan läste jag Divergent under hela engelskalektionen. 
 
Imorgon startar vi upp med matte, vilket inte heller brukar vara ett problem för mig, och sedan är det Lärande och utveckling. Och i och med att våran karaktärslärare fortfarande är sjuk så bävar jag inför den lektionen då våran klass ska bli lämnade utan lärare. Det brukar funka ganska så skitdåligt att lämna våran klass ensam, tyvärr. Men på något sätt brukar jag ju alltid klara mig ändå, som tur är. 
 

Lyx att gå på gymnasiet eller nåt...

Hade sovmorgon idag IGEN! Igår började jag 12.10 eftersom vi inte hade någon Lärande och utvecklingslektion. Dock hade vi fått en uppgift med instuderingsfrågor att göra under den tiden som skulle lämnas in igår kväll. Och dom frågorna var inte roliga alltså fy f*n vad jag och mamma fick kämpa med dom. Hur som helst blev dom inlämnade i tid vilket var skönt! Idag började vi då 12.20 och jag hade verkligen bestämt mig för att gymma på förmiddagen. Sagt och gjort. Jag tog mig till gymmet och hade ett minst sagt svettigt träningspass. Supernöjd är jag! Dessutom köpte jag ett 3 månaders kort så nu ska här tränas.
 
Sedan åkte jag till skolan bara för att upptäcka att vi skulle få sluta typ en timme tidigare idag så hade bara lektion typ 1 h och 30 min idag... Menmen jag jobbade på effektivt och ligger minst sagt i fas. Med just Kommunikationen då. För historian däremot känns totalt hopplös, och vi har provet imorgon... Hurra vad kul...



bortglömda bilder från sommaren del 10 (norrland)

 

Multitaskar

Sitter i sängen och gör fem saker samtidigt haha. Jag pluggar, bloggar, lyssnar på (läs: sjunger till) musik, läser min engelska bok lite däremellan samt målar naglarna. Känner mig nedrans effektivt hur som helst! Men nu är den allra viktigaste skoluppgiften inskickad så nu kan jag pusta ut lite grann men har fortfarande ett antal uppgifter att komplettera samt ett fett j*vla historiaprov på torsdag... Men men jag ska nog överleva den här veckan med! Har förövrigt inget inplanerat den här veckan men vill verkligen ta mig ut till stallet någon dag då jag inte varit där på evigheter. Men då krävs det ju att Nina har fått ut en hovslagare så Tequila har skor och brodd. Så väntar tålmodigt på beskedet om när jag kan komma ut och hälsa på, och framför allt få träffa Sandra igen! 
Jag och Tequila♥
 
 

bortglömda bilder från sommaren del 9 (norrland)

 

plugg

Har just kollat på fyra filmer om det långa 1800-talet, otroligt roligt...  Eller kanske inte men nödvändigt är det iallafall, med tanke på att jag har ett stort prov i historia på torsdag. I övrigt så har jag inte haft så mycket för mig under dagen. Gick en lite ordentligare promenad tillsammans med familjen så hundarna fick springa lösa på gärdena. Och på tal om hundarna så är det dags att jag ger mig ut med dom en sväng innan det blir kolsvart ute. Dock lovar jag att återkomma med ett inlägg under kvällen! Bye :)
 

Första dagen

Har just tagit mig igenom första dagen i skolan och är inte på bra humör.  Menmen bara försöka hålla ut nu i sisådär två och ett halvt år och hoppas att man får tag på ett jobb och att den här skolgången faktiskt lönar sig i slutändan. 
 
I övrigt så händer det inte så mycket, ska plugga inför ett historiaprov som vi ska ha om en vecka och sen har jag en APL-uppgift att komplementera så snart som möjligt. Utöver det så ska vi börja läsa böcker på engelskan vilket jag verkligen ser fram emot! Men nu är det alldeles strax dags för stängning här i mammas affär och sedan drar vi oss hemåt. Kanske fixar ett bildinlägg till ikväll :)
 

Godnatt!!

Nu ska jag ta tag i dessa sömnproblem så säger redan nu godnatt. Imorgon är det back to school och jag ska försöka göra det bästa av dagen. Uppdaterar imorgon!


bortglömda bilder från sommaren del 8 (norrland)

 

nu är nattugglan i farten

Ligger klarvaken i sängen och har gått igenom varenda liten blogg som jag känner till. Jag har redigerat tonvis med bilder (inte riktigt kanske) och kollat runt allmänt på datorn. Tycker det är rent ut sagt skitjobbigt att vara såhär nattpigg just nu när skolan ska dra igång för jag behöver all energi jag kan få! Även fast mitt program kanske inte varit så ansträngande hittills så vet jag att det kan komma att bli det... Och om jag inte ens har energin till skolan vad ska jag då ha ork med efter skolan? Hoppas innerligt att det här bara kommer att vara under en kort period och att jag kan få sova dom timmarna som man faktiskt behöver. För i det här fallet, om det hade varit skola imorgon och jag hade somnat nu, så hade jag fått sova mindre än 2 timmar. Vilket inte är acceptabelt! 
 
Imorgon/idag är det sista dagen på lovet och den ska jag spendera tillsammans med Rebecka Gunnarsson. Förhoppningsvis finns det en tillstymmelse till snö ute så vi kan få till lite nya fina vinterbilder! Sedan ska vi väl snacka lite skit som vanligt (skämt åsido). Så för att ens orka ta mig upp ur sängen imorgon/idag borde jag nog ta ett seriöst snack med min hjärna som går på högvarv just nu om att vi borde sova en stund. Godnatt!
Vore härligt med lite snö
 
 
 
 

före och efter

Hoppas verkligen att ni ser en sån pass skilland att jag inte ens behöver tilläga vilka som är före och vilka som är efter en behandling i Gimp. Tilläggas ska också att det här var mina allra första försök med att klona.

Tequila och Mirakel agerade modeller i hagen i somras♥
 

klonar loss

Har just upptäckt mina skills på att klona i gimp. Så nu ska här minsann klonas bort diverse fula stacket, trådar och stolpar på hästbilder. Har nog tänkt att lägga upp en före och efter bild här på bloggen, om det skulle uppskattas förstås? :) Borde dock tilläggas att jag precis har hittat detta verktyg så förvänta er inga stordåd haha!
 

Slut på ledigheten

Slutet på ledigheten börjar närma sig och jag ska försöka ta vara på dom sista dagarna nu. I lördags till exempel så åkte jag hem till Nathalie på kvällen där vi kollade film, spelade spel och bara mös för att sedan somna låångt in på natten. Så på söndagen vaknade vi rätt sent, sega oss upp ur sängen för att käka en alldeles för sen frukost haha, och bestämde oss för vad vi skulle göra under dagen. Vi bokade då biljetter till The hobbit del 3 : Femhäraslaget som skulle börja 21:20 den kvällen och sedan bestämde vi oss för att åka till gustavsvik för att fördriva lite tid. Dock blev det ändrade planer och vi åkte istället in till stan en och en halvtimme innan bion för att spela biljard en timma. Riktigt trevligt faktiskt, även fast Nattis vann 3 av 3 matcher ;)
 
Sedan var det dags för bion och den var så bra verkligen! Grät till och med lite grann under dom känsliga och emotionella scenerna... Skulle nog ge den 7/10 i betyg! Efter bion skjutsade Nattis hem mig och jag gick direkt till sängs.
 
Och igår (måndag) så vaknade jag sent, åt lite frukost och tog det helt lugnt. Var ute med hundarna på en lite ordentligare motionsrunda där jag faktiskt sprang en del. Vilket jag inte gjort på typ ett halvår hehe. Så det var skönt faktiskt och jag kände mig nöjd efter det. Sedan spenderade jag en del tid i soffan med gott sällskap av våra underbara hundar samt min bror emellanåt som nog var en aning rastlös. Så är nog rätt nöjd med den här dagen också. Imorgon vill jag dock verkligen göra något!!





bortglömda bilder från sommaren del 7 (norrland)

 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 

Inventering

Imorgon finns det EN sak på "att göra listan" och det är att inventera. Ska hjälpa mamma med inventeringen i hennes affär i utbyte mot en liten peng och det kommer att ta i princip hela dagen så att jag har inte planerat något annat faktiskt. 
 
Annars kommer nog sista veckan på lovet att bestå av en del plugg (givetvis) och förhoppningsvis en del vänner. Bland annat ska jag nog träffa och fota Rebecka någon dag. Sen hoppas jag givetvis att jag hinner träffa någon mer innan det här lovet är slut! Men nu måste jag faktiskt ta och blunda en stund så jag orkar med att räkna o greja i affärn imorgon. Godnatt :)

EDIT: hade just ett litet strömavbrott här #totaltlivrädd 

Blogg.se

Inte direkt ovanligt att blogg.se krånglar men alltså nu kan jag inte ens logga in på min blogg? Så skriver just i detta nu från min telefon som jag alltid är inloggad på. Tänkte fixa lite inlägg med bilder och så idag men det blir ju svårt med tanke på att jag inte kommer in :( . Hur som helst ligger jag nu i sängen och mornar mig lite grann. Med andra ord har jag precis vaknat typ. Idag ska det städas upp o fixas inför vår lilla julafton, och sen måste jag verkligen ta tag i pluggandet. Hejhopp vilken rolig dag...


RSS 2.0