fortsatt utfyllnad (soluppgång)

 

dagen och kvällen

Har just kommit hem från skolan och samlar lite energi för att ta mig ut med hundarna på en promenad samt gymma efter det. Sedan tar jag bussen till Linn där vi tar de lugnt en stund o sen ska vi dra och se you're next på bio. Så de blir nog inte så mycket mer att skriva om idag men hoppas jag kan blogga lite imorrn iallafall!
 

~rubrik~

Tog bilderna för sisådär en vecka sen.
Blev bara några stycken men det är alltid något!
 
 

back on track

Har faktiskt inte varit inne på bloggen någonting över huvudtaget sedan jag tog min paus och det var hur skönt som helst att veta att jag inte har några som helst krav på att uppdatera osv. Dock finns det några få envisa läsare som har gått in på bloggen varje dag trots mitt uppehåll. Tack för det säger jag iallafall! 
Men hur som helst så hoppas jag att jag är tillbaka för en längre tid och jag ska göra så gott jag kan med uppdatering osv. Men nu ska jag fixa iordning lite bilder så ni har något att kolla på. Puss och hej mina vänner!
 

Paus

Tänkte bara berätta lite snabbt att jag kommer ta en paus från allt som inte har med skolan att göra. Kanske inte riktigt men typ så... Kommer inte åka ut till stallet något mer denna vecka och inte nästa vecka heller. Men Lycka kommer ändå att bli motionerad av Marinas praktikanter så det känner jag mig inte så orolig över. Men som sagt nu kommer jag att satsa lite extra på skolan. Har haft mycket prov och det är allmänt stressigt för tillfället så tar ett litet break och reder ut allt i skolan först.  Vi får se när jag känner att det är dags att komma tillbaka igen, på återseende mina vänner :)
Dagens jag 



Planering

Ligger i soffan och kollar tv. Var tänkt att jag skulle plugga inför tyskaprovet imorgon men hittar verkligen inte mina tyskaböcker så det sket sig ju... Så imorgon är det som sagt ännu mera prov men efter skolan ska jag ju ut till stallet en sväng så det blir nog bra ändå. Tänkte hur som helst skriva lite planering inför veckan här :) 
Onsdag: skola, sedan åka med Linn hem till henne och umgås.
Torsdag: Skola och sedan en sväng till stallet.
Fredag: skola och på kvällen ska jag till församlingshemmet på ungdomskväll o baka.
Lördag: har ingen aning om vad denna dag har att bjuda på.
Söndag: någon gång under denna dag har jag och Sofia tänkt att gå på bio o se The Hunger Games, Catching Fire.


Prov

Är för tillfället ute med hundarna på en promenad så därav blir det ett kort inlägg. Hur som helst har dagen varit riktigt bra trots två prov... Men får jag inte godkänt på biologin nu så vet jag inte vad jag tar mig till. Och sedan gjorde jag ju även matteprovet som kändes för lätt för att vara sant nästan så antagligen har jag tänkt helt fel... Menmen dagen har ändå varit bra, och jag har känt mig på otroligt bra humör idag , igen. Men nu fryser mina händer ihjäl snart, vi hörs senare!

Jäkligt bra dag

Sitter i soffan och kollar på Johan Falk på tvn och har precis ätit upp min himmelskt goda pepparkaksglass. Dagen har varit så otroligt bra! Började ju med en liten motionsrunda imorse, åt frukost och sedan åkte vi till Lotta för att kolla lite på hennes nya hus o så. Sen körde mamma mig till stallet där jag träffade Marina och vi gav oss ut på en liten ridtur med unghästarna. Tyckte det var otroligt kul att få prova en helt ny häst och dom där två är ju helt underbara alltså! Sen när vi var tillbaka gjorde vi iordning Sorro och Jino för en ridtur. Och jag kan inte säga annat än att Jino var en fröjd att rida. Så fin och lydig och världens skönaste grymmaste galopp typ ^^. Hur som helst var det en otroligt härlig dag i stallet och det var så skönt att rida när det fortfarande var ljust. 
Sen när jag kom hem skickade jag in en fiskgratäng i ugnen medan jag duschade. Och när jag hade ätit blev det lite plugg inför morgondagens prov och nu sitter jag här i soffan och häckar ^^. Imorgon är det skola som gäller och sedan blir det väl plugg ...
Vi hörs gott folk!


Fint väder

Har precis ätit frukost efter en otroligt skön men ansträngande powerwalk/joggingrunda. Känner mig på oerhört bra humör idag faktiskt! Vädret är perfekt för att dra sig ut på ridtur och jag känner mig allmänt glad. Nu ska jag hur som helst ta det lite lugnt innan jag och mamma drar för att hälsa på hos Lotta o Bosse. Sedan skjutsar mamma mig till stallet och så får vi se hur länge jag blir kvar där. Har ju en tendens till att bli några timmar. Och sen på kvällen måste jag tyvärr plugga... Har lite omprov o sånt :/ menmen jag överlever nog, vi hörs väl kanske ikväll!




Gymmet

Har nästan precis kommit från gymmet. Gynnade ju både igår och idag så imorgon må ni tro att jag kommer ha ordentligt med träningsvärk... Värst är det ju i armarna känner jag, så vi får hoppas att alla hästar planerar att vara snälla imorgon! För imorgon ska nämligen mamma träffa Lotta och då får jag skjuts till stallet och det ska bli så nedrans skönt att slippa alla bussar, haha. Så det blir en längre stund i stallet då Marina gärna ville ha hjälp med flera hästar! Men nu hinner jag inte skriva så mycket mer för nu måste jag ut med hundarna och sen åker jag och mamma och kollar på en "ny" bil som vi förhoppningsvis kan köpa sen. Och sedan blir det även en sväng till marieberg då det inte blev något igår. Men ni får ha det bra så länge :)
Igår, när jag kommit hem från gymmet.
Tussi min katt fick även vara med på ett hörn ;)



Gott humör

Kände att den vore en smart idé att blogga på bussen påväg in till stan istället så jag slapp frysa så förbaskat om händerna när jag bloggar ^^. Hur som helst är jag nu påväg från stallet, som varje torsdag kväll. Idag har jag känt mig på ovanligt bra humör även fast det kanske inte märkts så har jag känt mig väldigt glad inombords! Och ännu gladare blev jag när jag gick igenom mina egna spotifylistor (har använt linns spotify ett tag) och hittar en grym lista som jag lätt kommer lyssna på imorrn på gymmet. Och det gick bra med hästarna också. Idag fick vi dock med oss en ny tjej som var och provred en av Marinas grannes hästar. Blev tyvärr ingen galopp idag heller men det är klart, det är ju så förbaskat mörkt nu när vi rider... Men över lag tycker jag det gick bra, var väl kanske inte så mycket som skulle kunna gått fel i och för sig, haha. 
Jaja så dagen har varit kanoners och nu laddar jag inför en minst lika bra dag imorgon, right? Imorgon är det ju skolan som gäller men sedan efter att jag slutat ska jag faktiskt gå till gymmet en sväng. Gissa om jag längtar!!!! Sen på kvällen åker jag och mamma en sväng till marieberg och kollar lite. Så jag tror nog allt att det ska kunna bli en bra dag imorgon med! Men nu ska jag snart kliva av bussen... Vi får höras typ imorgon eller något, pusspuss :)



Går utför

Skulle nog vilja påstå att det går väldigt dåligt med att blogga faktiskt. Men har så sinnessjukt mycket prov i skolan nu och sen utöver pluggning har jag ju stallet iallafall två dagar i veckan och sen vill jag ju komma igång och gymma igen. Men lite konstigt är det ju, när man väl har tid för bloggen så har man absolut ingenting att skriva. Men när man väl har en massa att skriva så har du noll tid för bloggen? Aja lite lustigt tycker jag nog att det är. 
Hur som helst sitter jag och väntar på bussen från stan, har ju varit i stallet. Marina hade väldigt ont idag då hon blev avslängd av en häst men vi tog oss ut på en liten tur i vilket fall. Dock blev det inga galopper eller så men tycker det är skönt att bara komma ut och lulla ibland också. Lycka skötte sig utmärkt men hon drog något groteskt i traven alltså... När hon inte gjorde det dock försökte jag faktiskt sitta ner i traven. Ja inga kommentarer på det, det måste se hemskt ut... Menmen träning ger färdighet!
Nu kommer bussen så ska väl avsluta här. Imorgon hade jag tänkt gymma (om inte mamma säger emot)  samt plugga.
Kanske att jag hinner skriva något inlägg här också ! Men ha de fint så länge :)


Födelsedags firande

Igår kväll fick jag en liten chock då det visade sig att vi inte alls skulle åka till Lotta. Istället kom Linn och Linda och sov här till idag. Vid tolv idag åkte dom hem o sen kom pappa o Anna- Karin  och hämta mig samt min bror då vi skulle till brändåsen för att äta mat för att fira min födelsedag och även fars dag. Så idag fick jag dessutom träffa syster och världens finaste Thindra! Och hon hade gjort teckningar till mig :'). Fick hur som helst pengar av pappa och sen hade även Anna-Karin köpt ett par vantar och en sjal. 
När jag kom hem blev det lite plugg inför morgondagens prov och sedan blev det en film som jag fick av mamma i present. Den var riktigt nervpirrande må jag säga. Men den hade tyvärr ett av  dom sämsta sluten någonsin... Direkt efter filmen slog vi på fyran o kolla på Johan Falk. Fy sjutton sicken bra serie alltså! Men jaja nu är det slut och sängen väntar , vi hörs väl kanske imorgon :)

Färgning av hår

Förlåt att det inte blev något inlägg igår men vet ni vad? Jag hade faktiskt något att göra sådär en fredagskväll för en gångs skull. Så jag unna mig en ledig dag från bloggen känner jag. Hur som helst nu är jag back on track.
Igår efter skolan gick jag ut med hundarna och sedan vid fem gick jag till Willys o mötte upp Alma och Marina så gick vi in o köpte hårfärg till mig. När vi kom ut sa vi hejdå till Marina och gick sedan mot affären. 
När vi kom hem till mig åt vi lite och sen kom Rebecka också. Efter att vi ätit o så var det dags för färgning av mitt hår... Jag var livrädd. Så vi färgade o jag var skitnervös och sen när jag varit inne i duschen och sköljt ur all färg och kollar mig i spegeln får jag världens chock. Det var alldeles oranget och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta helt ärligt... Sen när håret började torka såg det en aning bättre ut men det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig men aja nu har vi ju provat iallafall!!
Och idag , ska jag ha lite släktingar här som firar mig och sen ikväll ska jag och mamma åka till  Lotta och hälsa på. Ska bli så kul att få träffa Bosse också!
Så ja det är ungefär det jag har att roa mig med... Nu ska jag fixa iordning det sista innan alla kommer. Ni får ha en så jättebra dag kära vänner!
Jag och Rebecka igår kväll.




15 år

Ja, hurra hurra för mig!! Nej men typ...
Hur som helst, idag är det min födelsedag. Har fått några paket av mamma redan men har några kvar där hemma till kvällen. Förhoppningsvis har även min bror kommit ihåg att köpa nåt men det vet man aldrig. Just nu sitter jag iallafall och väntar på bussen här i Lanna... Känner mig lite som en dränkt råtta faktiskt. Har ju regnat en del nu på kvällen så mina händer, ja dom skriver segare än någonsin tror jag. Men eftersom det regnade så förbaskat nu så red vi inte utan vi gick en liten promenad med hästarna för hand och då fick även Marinas son följa med på promenaden. Och efter den gav vi bara  hästarna lite mat och så. Och nu sitter jag här o hör på när regnet smattrar mot busskurens tak. Troligtvis har jag ingen lust att blogga ikväll men vi får se. Mirakel kan ske ;)



Chilin in da school




Mörkt

Ja dagens ridtur var minst sagt mörk! Redan när jag kommit från skolan och bytte om och så, så var ju den förbaskade solen redan påväg ner?! Och då var klockan bara tre/ halv fyra... Så när jag kom till stallet var det inte särskilt ljust längre och när vi väl kommit ut på turen så var det typ svart. Som tur var så är det ju väldigt klart på himlen ikväll så vi såg väl lite av vägen iallafall. När vi skulle galoppera gick det dock inte särskilt bra. Lycka bestämde sig helt enkelt för att vi skulle ta en liten tur inne i skogen så jag fick en hel del grenar i ansiktet och själv höll hästen på att gå ner på knä i diket... För övrigt så gick det väl bra ändå ^^. Sen när vi kom tillbaka efter turen så var det en del tid kvar innan jag skulle till bussen så vi gjorde iordning unghästarna från Marinas jobb och sen tog vi med dom ut på en promenad för hand. Eller ja, Marina och hästarna följde med mig till busshållsplatsen rättare sagt... Hur som helst måste jag bara skriva att dom där två hästarna. Dom är ju helt underbara. Känner dom inte, har aldrig ridit dom men är ändå så kär!!! Så jag hoppas dom får stanna en stund hos Marina för jag skulle mer än gärna vilja umgås med dom lite mer. 
Jaja, det var ungefär det jag ville skriva hehe. Nu tror jag mina fingrar snart kommer förfrysas så måste nog tyvärr avbryta här. Men vi hörs kära vänner!!
Jag och Linn typ igår. Bilden passar inte in men aja, vad sjutton gör det??




Godmorgon

Vilken lustig känsla det där var, att skriva godmorgon, haha. Det är minsann inte alla dagar i veckan som jag är uppe så här tidigt o hinner skriva till er. Hur som helst... Har inte så mycket att skriva egentligen, tänkte bara planera veckan. Sååå, here it goes...
Måndag: Skola, sedan göra lite läxor tror jag.
Tisdag: Skola, åka ut till stallet och rida.
Onsdag: Skola, åka hem på eftermiddagen och städa och baka.
Torsdag: Skola, min födelsedag , åka ut till stallet och rida.
Fredag: Skola, träffa Alma och åka upp på stan sen åka hem till mig där hon, jag och Rebecka ska umgås lite och dom ska färga mitt hår.
Lördag och söndag får vi se vad som händer. Pappa ville tydligen att vi skulle ut o äta på fredag kväll men ska fråga honom om vi kan ta det lördag eller söndag istället. Och sen ska väl förhoppningsvis släkten komma o fira mig. 
Så det är ungefär det som händer i veckan. Hoppas ni kommer ha en lika bra vecka som jag troligtvis kommer ha! 



Mat hos mormor

Just nu är det en otroligt mätt och seg Lina som skriver... Har precis ätit mat tillsammans med mina sysslingar och mammas kusin o morbror och min mormor såklart. Mormor hade gjort någon sorts köttgryta med potatis till och sen till efterrätt hade hon gjort jordgubbspaj med glass till... Så ja, jag har nog ätit liiite för mycket hehe. 
Men nu, bär det hemåt och sen blir det en lugn kväll skulle jag tro.

Ridturen + lite planering

Sitter o väntar på bussen med musik i öronen. Tänker över dagens ridpass och vad jag ska skriva till er. Men vet ni vad? Jag har kommit på mig själv med att skriva exakt samma sak om dagens ridpass varenda j*kla gång alltså . Och troligtvis ligger det något i det då jag alltid gör samma sak i stallet och Lycka sköter sig precis lika bra varenda gång. Så, jag vet inte. Kanske ska jag endast skriva att jag varit ute i stallet o ridit eller  också får jag väl helt enkelt börja variera ridningen mer så att ni faktiskt får läsa allt vi gör. Jag vet faktiskt inte... Hur som helst, dagens ridtur gick bra och Evelina fick lite oväntat rida på Jino( förlåt Marina om han inte stavas så) och jag fick rida Lycka och Marina red Sorro. Vi tog en helt vanlig uteritt och till en början var Evelina så nervös så jag trodde aldrig hon skulle få Jino att gå lugnare. Men efter bara en liten stund såg dom faktiskt riktigt bra ut! Men sammanfattningsvis så tycker jag att turen var riktigt trevligt! 
Hade så gärna velat åka ut o rida imorgon också men mina släktingar kommer och ska äta lunch med oss så ska väl umgås med dom en del. Men på  sen på tisdag ska jag ju till stallet som vanligt. 
Sen fyller jag ju även 15 år nu i veckan!! Har dock inte kollat upp vilken dag ännu.Och sen på torsdag ska jag ju till stallet också.Sen mina vänner får vi se vad helgen har att bjuda på! 
Hur som helst, nu håller mina fingrar på att förfrysa så nu åker mobilen ner och ett par vantar på.
Men vi hörs ;)

Påväg till stallet




utfyllnad

 

Påväg hem

Sitter just nu i bussen och är påväg hemåt. Har inte så mycket att skriva egentligen, lägret var ju ungefär som sist bara det att jag inte var med på alla aktiviteter den här gången och förra året hade jag alltid något att göra vilket jag inte hade i år så det var ju synd. Har dessutom tagit så otroligt urkassa bilder så är osäker på att ni ens kommer få se dom... Men jaja imorgon taggar vi stallet med Evelina iallafall! 



RSS 2.0