det var då själva f**

Är det inte lite märkligt hur man kan ha skolarbete över som man måste göra hemma redan andra dagen trots att man ger 100 % under skoltid? Det tycker jag iallafall... Visserligen är det bara typ tre/ fyra frågor som jag inte hann med på Hälsopedagogikslektionen men ändå. Och dessutom satt till och med jag och Miranda kvar i skolan med uppgiften efter att vi hade slutat. Så jag kan tänka mig att dom andra som gick efter halva lektionen har en del att ta itu med. Hur som helst så ska jag inte tynga ner bloggen mer med plugg för stunden, det finns ju roligare saker att skriva om.
 
Som till exempel gymmet. Världens bästa plats på denna jord, eller ja den får en välförtjänt andra plats för stallet är trots allt den plats som jag trivs bäst på... Jag och mamma var ju iallafall som sagt på Friskis imorse och med tanke på att vi kom in så sent till Almby så hann vi inte köra särskillt mycket kondition men vi körde en hel del styrka istället. Men jag kände mig tyvärr ganska begränsad idag, både med tanke på min träningsvärk i ben och rumpa sen i måndags och även med tanke på mina armbågar som kan få för sig att göra fasligt ont ibland när jag tar i. Jag försökte iallafall göra det bästa av situationen och kände mig ändå ganska nöjd efteråt :)
En spontant oväsentlig bild
 
 

First day of school

Jaha då var den första skoldagen till ända. Det var kaos i klassen men jag får väl ha överseende med tanke på att det var första dagen efter lovet. Vi har iallafall kickat igång några kurser igen så nu är det tillbaks till dessa pluggkvällar... Nejdå, än så länge ligger jag i fas med allt och fortsätter jag så, så kommer jag nog hinna med allt jag ska i skolan så att jag slipper ta med mig halva skolan hem. 
 
Efter skolan så följde jag iallafall med Miranda till McDonalds  och vi satt där en bra jäkla stund och prata. Och när hennes kille hade slutat kom han och gjorde oss sällskap. Sen gick jag ut med hundarna, för ovanlighetens skull. Och sen har jag inte gjort så mycket mer faktiskt.
 
Imorgon då? Då ska jag och mamma kicka igång dagen med ett svettigt pass på Friskis och sedan är det skolan som gäller för min del. Med tanke på den låånga sovmorgonen vi får så är det en rätt kort dag men vi slutar nån gång efter tre tror jag. Hoppas givetvis på en bra dag imorgon, och det är faktiskt sällan jag har haft en dålig dag när jag har gymmat på morgonen så verkar lovande ;)


hard work

Ligger hemma i soffan och har just kollat klart på The Hunger Games:Mockingjay Part 1. Som förresten inte levde upp till mina förväntingar, vilket alltid är tråkigt. Men känns ändå som ett härligt slut på det här sportlovet måste jag säga. Känns skönt att bara ta det lugnt och vila upp sig inför imorgon samt återhämta sig efter dagen. Höjde ju ribban något snäpp på gymmet förut idag. Spenderade först 30 min på löpbandet varav jag först gick 5 minuter, sprang 20 minuter och sedan gick jag 5 minuter igen. Sedan körde jag diverse övningar där jag tränade ben och rumpa. Tog ut mig rätt ordentligt och trots att jag stretchade (kors i taket) så hoppas jag att jag får känna på lite träningsvärk imorgon! När jag var klar med styrkan så insåg jag att jag hade såpass mycket tid kvar tills bussen skulle gå så jag tog 25 minuter extra på löpbandet där jag gick i lätt uppförsbacke. Allt som allt,så känner jag mig väldigt nöjd med dagens pass.
 

Studiedag

När andra befinner sig i skolan vid den här tiden så ligger jag här i sängen och drar mig. Har ju som sagt studiedag idag. Men jag tänkte inte kasta bort dagen helt utan jag ska först ta ut hundarna på en ordentlig promenad och sedan ska jag ta tjugo i tolv bussen in till gymmet. Där ska jag verkligen försöka ta ut mig ordentligt och utnyttja tiden. Sen ska jag ta bussen hem till hundarna igen och ta hand om dom och möjligtvis se något avsnitt av TVD hehe. 
 
Så ja det är väl i stortsett så min dag kommer att se ut. Sen ska jag väl se efter mitt plugg också men jag tror att jag ligger i fas med allt :)
At the moment



Grattis Pappa

Sitter just nu och försöker ta upp min nagelvård som minst sagt har gått åt skogen dom senaste två veckorna... Men nu ska dom få växa och bli långa och fina igen! 
 
Idag har jag varit nere hos pappa och firat honom, han fyllde 49 idag den gamle mannen. Så han fick en chokladask av mig och sedan trodde jag att jag hade gett honom miljonvinsten men det visade sig att det var ännu en nitlott :( . När jag kom hem därifrån så stationerade jag mig i soffan och såg ett avsnitt av TVD som förövrigt fick mig att börja gråta... Sedan har jag inte hunnit med så mycket mer faktiskt. Men jag ska väl försöka ta och laga mat så fort mitt nagellack har torkat.
 
Imorgon blir det gymmet för hela slanten iallafall! Sen vet jag inte vad som händer efter det, för jag har ju studiedag imorgon så ingen skola åtminstone. Som sagt vi får se vart dagen tar mig!


Powerwalk

För bara en stund sen kom jag tillbaka efter en långpromenad med mamma och hundarna. Vi gick faktiskt över 7,5 km här på landet så jag måste säga att jag är riktigt stolt över vår insats och dessutom var inte tiden fy skam! Så nu ligger jag här i mammas säng och myser med Donna , nyduschad och utslagen. Och ikväll till mello så blir det fruktsallad och glass istället för den där flottiga chipspåsen. 
En utslagen Donna



hoppas på mer häst

Hörde av mig till Nina som äger Tequila häromdagen och frågade om hovslagaren hade varit ute hos dom än. För hon hade nämligen skrivit till mig innan att han skulle komma i februari. Hon svarade iallafall att han skulle komma ut på torsdag, så jag vet inte om hon menade igår eller nästa vecka. Men i vilket fall så betyder det att så fort all den här hemska isen har försvunnit så är det fritt fram för mig att rida igen! Tycker ju fortfarande att resan till och från stallet är ganska trälig men nu har jag iallafall inget krav på att åka ut till exempel två dagar i veckan utan jag kan bara höra av mig till Nina ibland och fråga om T är ledig någon dag. 
 
Det skulle kännas så bra att få in lite hästkänsla här igen! Eller hur? 
Första gången jag red Tequila
 

bästa dagen på länge!

Idag har jag verkligen haft en toppendag. Åkte med mamma in till Almby imorse, gick till gymmet och gymmade en timma ungefär Tog det ganska lugnt ändå eftersom jag hade sådan hemsk träningsvärk sen i tisdags haha. Så jag gick/sprang en halvtimme och sen körde jag ungefär en halvtimme mage på styrkemaskinerna. När jag kände mig nöjd med träningen tog jag mig tillbaka till mammas jobb och tog ut hundarna på en vääldigt blåsig promenad...
 
Sedan åkte jag med Anna till hennes stall där vi gjorde iordning Monne för ett litet ridpass på banan. Måste säga att den där ponnyn har en oerhörd charm och han ser så himla trevlig ut! Men jag har sett på deras hoppträningar att han kan bli rätt stark och jag upplevde att han var lite trög i att svänga och styra. Hur som helst byggde vi upp en liten studs på ena långsidan och sedan började Anna att värma upp honom. När han kommit igång så rullade dom över studsen några gånger och det såg riktigt fint ut tycker jag även fast avstånden måste ha varit katastrofala haha. När Anna kände sig nöjd var det min tur att få sitta upp och provstyra lite. Och jag ska inte sticka under stolen med att jag känner mig precis lika pirrig varenda gång jag sätter mig upp på en ny häst. Monne kändes dock väldigt bra. Han var liksom varken nervig eller seg och han var genuint snäll, det är min typ av häst haha. Och sedan tyckte Anna att vi skulle skutta över studsen också så vi provade några gånger men jag kände mig oerhört ringrostig på hoppfronten så det blev som det blev. Men ponnyn var ju snäll iallafall!
 
Så idag måste jag nog ändå säga har varit den bästa dagen på lovet. För inget slår ju känslan att få sitta på hästryggen liksom
 
Om ni nu vill få er ett gott skratt kan ni ju kolla in den här länken --> https://www.youtube.com/watch?v=Zz2f0n_qIv0 där jag klippt ihop det som Anna filmade på mig och Monne idag. Som sagt hästen var väldigt fin och trevlig. Och tack snälla Anna för att jag fick följa med ut idag och andas lite häst.
 

mormors place

Sitter hemma hos mormor just nu och fördriver lite tid här vid datorn.. Har varit och gymmat tidigare idag och jäklar vad jag känner mig nöjd över min träning idag! Ställde in löpbandet på 45 minuter och började med att värma upp i 10 minuter då jag powerwalkade. Sen sprang jag i 10 minuter, gick 5 min för att hämta andan, och sedan sprang jag 15 minuter och avslutade med att gå i 5 minuter för att återhämta andningen lite haha. Hur som helst tog jag mig fram närapå en halv mil på löpbandet. 4,92 kilometer iallafall. Sen provade jag att köra lite armar på styrkemaskinerna. Har ju tagit det lugnt med dom övningarna eftersom jag så lätt får ont i armbågarna men idag måste jag säga att det gick riktigt bra! Körde ju givetvis inte särskilt tungt, bara så att jag fick in rörelserna mest. Så nu är min tanke att jag så smått ska börja träna armarna, axlarna och böstmusklerna igen men inte köra några större vikter med risk för överansträngning. 
 
Imorgon då? Ja på dagen så har jag inte riktigt bestämt mig för om jag ska gymma eller bara umgås med mormor. Och sedan på kvällen så ska jag gå på bio med Miranda som är en nyfunnen vän och går ju i samma klass som mig. Vi ska se den efterlängtade "Fifty Shades of Grey" faktiskt. Så det ska nog bli en dag imorgon också ;) Nu ska jag nog ta och se vad mormor kan ha och bjuda på för efterrätt, hoppas på att hitta lite glass i frysen.
Bilden är gammal men lägger upp den för att den visar ungefär hur nöjd jag är över min prestation idag.
 
 

Med lite tur så...

Jag är med och tävlar hos Johanna ( http://stargirlphoto.blogg.se/ ) om att vinna en tavla från http://www.canvasframkallning.se/ . Temat är "I naturen" , och det här är mitt bidrag. Bilden är visserligen väldigt gammal men det är en av dom få "blombilderna" som jag blivit väldigt nöjd med. Kommer ihåg den här sommarmorgonen som om den vore igår, och jag är så tacksam över att vi har så fina lupiner häromkring på somrarna.
 
 
 

helgens bravader

Som jag skrev i fredags så blev det inte särskilt livat utan jag låg mest hemma i sängen och tog det lugnt. I lördags å andra sidan.. Först kom Rebecka hit och hon var fast besluten om att vi skulle ta oss ut och göra något och inte bara hänga här hemma. Så vi började höra av oss till folk och lyckligtvis så kände sig Jacob och Anton sugna på att dra någonstans. Så Jacob hämtade upp mig och Becka på vägen till Anton där vi stannade en stund. Sedan gav vi oss ut med bilen och träffade Max på statoil och innan jag och Becka visste ordet av så var vi påväg hem till Max som styrde en liten fest. Vi hängde där ett tag, jag och Rebecka fick dansa av oss lite och vi blev ytterligare lite rundare om fötterna. När vi sen drog därifrån så insåg vi att kvällen började lida mot sitt slut med tanke på att Jacob som agerade chaufför skulle upp tidigt dagen därpå. Så vi var väl hemma nån gång före tre på natten om jag minns rätt. Jag och Rebecka somnade dock inte fören vid halv fem eller nåt.
 
Jag tror inte riktigt jag kan beskriva hur glad jag är över att Rebecka var så envis och fick ut oss ur huset. Jag har legat hemma och kollat serier och pluggat i flera veckors tid nu. Och nu fick det banne mig vara nog med det. Är så glad över att jag för en gångs skull fick ge mig ut med ett gäng kompisar lite spontant sådär på kvällen. Är så trött på alla dessa hemmakvällar. Hur som helst, tack till alla som medverkade och speciellt tack till dig Rebecka! ♥
Jag och Rebecka för ett antal veckor sen
 
 

två naturbilder

Jag och mamma var ute med hundarna i skogen typ förra helgen och jag passade på att ta med mig kameran för att försöka få lite nya fräscha bilder på hundarna. Tyvärr var jag såpass "off" då att jag totalt glömde bort inställningarna på kameran.. Så därför blev många bilder väldigt brusiga och andra blev supermörka *suck*. Menmen jag har försökt rädda upp dom så gott det gick i Gimp men kvalitén hade ju kunnat varit bättre... 
Här är iallafall två naturbilder som jag tog då, se det som ett smakprov
 
 

Internet

Har legat i sängen under kvällen och bytt fram och tillbaka mellan att se The Vampire Diaries och att fixa lite bortglömda bilder. Faktum är att jag tänkte lägga upp ett bildinlägg här men uppenbarligen hade vårat internet andra planer... Det vill knappt funka över huvudtaget ikväll tyvärr. 
 
Idag har jag iallafall gått i skolan, hade bara matte på morgonen och sen ett prov i Människors Miljöer. Så det var en rätt kort dag. Efter skolan drog jag iallafall med mig Hanna upp på stan för att hålla mig sällskap medans jag väntade på bussen. Det slutade dock med att vi befann oss fikande på Espresso House den tiden som min buss gick. Meeen idag hade jag sån tur att min underbara vän Max och min brorsa kunde komma och hämta mig på stan. Så först fick jag åka med dom till Odensbacken där dom skulle uträtta något och sedan skjutsade dom hem mig så jag kunde ta hand om hundarna. 
 
Så man kan väl säga att jag firade in sportlovet med en fika medans alla andra är ute och festar ikväll... Nåja, nu ska jag fortsätta o kolla några avsnitt av TVD. Ha en bra kväll allesammans!

Sovmorgon

Sitter här på min sängkant och njuter av en välbehövlig sovmorgon. Har klätt på mig och hör och häpna plattat håret. Kände för det idag. Men nu ska jag dra mig ner för att få i mig lite frukost. Hoppas ni får en bra dag! 



Anna och Monne

Kände att jag behövde lite omväxling så la skolarbetet åt sidan en liten stund för att fixa lite bilder som jag tänkte ladda upp här. För det är nämligen så att Anna skrev till mig att jag gärna fick lägga upp några bilder på henne och Monne från http://linaohlen.blogg.se/2015/february/nagon-hopptraning-nan-gang.html hoppträningen. Vilket jag gladeligen gör! 
 

Pluggar loss




någon hoppträning, nån gång

Kommer inte ens ihåg när jag klickade dessa bilder men det var ju
under någon av Evelinas hoppträningar i höstas.Tog även några
bilder på Anna och Isabelle under träningen och har kollat med
Isabelle, så fick iallafall lägga upp några bilder på henne och Pralin.
Evelina och Elon
 
 
 
 
 
Isabelle och Pralin
 
 
 

Mot stallet

Ligger i sängen och förbereder mig för att ta mig upp. Hoppas att foten är som ny idag och att jag slipper halta omkring. För idag drar jag iväg med Evelina till stallet där Elon och Pralin ska ridas. Och senare på kvällen så åker vi ju till Fjugesta till våra kompisar. Känner på mig att idag är en bra dag. Solen lyser in genom mitt fönster och jag känner en gnutta av lycka ❤


oops

Har inte tagit mig tiden att skriva här under snart en vecka nu. Men idag var det dags! Kan bero på att jag har supertråkigt här hemma och har haft det hela dagen. Hade nämligen friluftsdag med klassen igår och det hela slutade med att jag kom hem med en stukad fot och min underbara mamma fick dra mig i pulka öppför backen till vårat hus. Med andra ord kände jag mig hopplös (ha ha hopp lös) idag och valde att stanna hemma från skolan med tanke på att vi inte ens hade några kryckor som jag skulle kunna ta mig fram med. 
 
I övrigt kan jag inte påstå att ni har missat så mycket. Skolan rullar på och det finns alltid något skolarbete att göra. Imorgon hittar jag förhoppningsvis på något att göra på dagen och sedan på kvällen ska jag och mamma åka till Fjugesta för att kolla melodifestivalen med Lotta, Oliver och Elsa. Kanske rentav blir så att jag följer med Evelina ut till stallet om jag inte har något annat för mig på dagen. Alltid trevligt att få träffa henne och hästar liksom.
En favoritbild på Elon och Evelina
 

några bilder från dagen

Tänkte att jag skulle ta ut Loppan och fota lite i snön nu på eftermiddagen. Så jag bad henne gå ut och sätta sig i snön medan jag stod kvar i dörröppningen. Och precis när jag ska börja ta kort så ser jag två rådjur i inhängnaden på vår tomt. Jag ropade snabbt in Loppan för att undvika rådjursjakt. Tänkte sedan att jag kunde försöka fota dom men vi hade redan ställt till med för mycket väsen så precis när jag riktar kameran mot dom hoppar det ena rådjuret över staketet, som är ganska högt ändå. Det andra hängde på och skuttade över så graciöst det också. Eftersom dom var så snabba hann jag inte med att ställa till fokusen rätt men man ser ju att det är ett djur iallafall. När dom sedan hade försvunnit tog jag ut Loppan i inhängnaden för att fota men det var alldeles för mörkt för att få till bra bilder... Men här har ni några iallafall!
 

snöigt värre

Var ju med Evelina till stallet typ förra helgen eller nåt och fotade på Elon och hennes träning.
Tyvärr var det praktiskt taget snöstorm så bilderna har ju kvalité därav.
Anna och Monne blev också med på några bilder :)
 
 
 

gårdagskvällen

 

RSS 2.0