bortglömda bilder från sommaren del 6

Dom här bilderna tog mamma på mig och min underbara syssling uppe i Norrland en toppenfin sommarkväll. Det kommer att komma mycket fler bilder från våran Norrlands resa i somras!
 

julfirande norröver

Som sagt var jag uppe en vecka i Norrland för att fira jul ihop med mina släktingar. Och jag kan verkligen inte annat än älska allt som jag har där uppe. När vi kom upp var det som rena vinterlandet och vi njöt i fulla drag. Sedan fick vi träffa släkten och bara umgås tillsammans allihopa. Både hundar och människor. På själva julafton var vädret helt underbart, det singlade stora fina snöflingor utanför fönstret och solen sken. Vi öppnade lite klappar och åt en ordentlig julfrukost tillsammans innan vi tog oss vidare till kyrkan. Efter kyrkan var det dags för all denna julmat (som jag förövrigt inte åt så mycket av) och julklappsspelet som alla såg så mycket fram emot. Vi spelade spelet och jag slutade med en ljuslykta (som jag verkligen ville ha) och en elektrisk kryddkvarn (som var lite mindre önskvärd). När vi sedan kom hem var klockan nästan sovdags så det var ungefär det vi han med på julafton. 
 
Juldagen gjorde vi nog inget särskilt tror jag. Vi tog hand om hundarna och hade det ganska lugnt. På annandagen  däremot hann jag och mamma ta oss in till Ånäset där vi gick in på en skoaffär som hade 50% rabatt på i princip allt. Så mamma fyndade ett par ordentliga vinterskor och jag fick (äntligen) tag på ett par vita converse för bara 350 kr. Suupernöjd! Sedan var det dags att åka till Buafors för att få lite revbensspjäll och potatis till middag, vilket satt riktigt bra i magen. Efter vi fått i oss efterrätten blev det dags att dra sig tillbaka och vi åkte hem till Robertsfors för att ha en liten spelkväll. Kvällen bestod av gott sällskap, så ska det låta (spel), ticket to ride (spel) och lite tilltugg. 
 
Dagen efter var det dags för vår hemfärd och vi gav oss av på morgonen efter att sagt hejdå till alla som var vakna vid den tiden. Resan hem gick skapligt, så länge det var mamma som körde och inte mormor vill säga... 
 
Utöver detta så var vi ute på härliga hundpromenader i skogen och pulsade genom snön på gärdena. Vi barn hade snöbollskrig och lekte alla möjliga lekar ute i snön. Jag och mamma åkte på att fastna för serien Nashville som vi kollade pöå nästan varje kväll, haha. Främst av allt så umgicks vi och jag njöt iallafall fullt ut när jag fick vara med min härliga släkt. Nu hoppas jag bara att det inte ska ta allt för många år innan vi kan göra om det här :)
Bilder kommer senare men ni får ett smakprov från min Instagram så länge @linaohlen
 

dags att dejta mujjepuffen

Nu har jag hållt på och knåpat med bilder i en evighet känns det som så nu får det banne mig vara nog för inatt. Nu ska jag dejta kudden några timmar för att imorgon ha en väl fungerande hjärna som gladeligen tar in lite kunskap om industriella revolutionen och lite olika historiesyner och sånt... Godnatt! ♥
 

långa nätter

Skulle vilja påstå att jag är en riktig periodare.. Under en viss tid fick jag minimalt med sömn och klarade mig ändå hur bra som helst i skolan och kunde prestera bra på alla sätt och vis. Under en annan tid så kunde jag sova huuur mycket som helst och fortfarande vara helt orkeslös och ha noll motivation... Och nu verkar jag ha gått in i en nattuggle-period. Har varit vaken hur länge som helst på nätterna och har inte ens varit trött när jag väl bestämt mig för att sova. Sen kan jag väl inte påstå att jag är så särskilt produktiv men långa nätter blir det iallafall. Tur man har vänner då som är uppe hela nätterna så man har någon att vara vaken med haha. 
 
Hur som helst tänkte jag skriva ett litet inlägg om hur det var uppe i Norrland över jul och fixa till lite gamla bilder så jag har lite tidsinställda inlägg. Det verkar ju krävas till den här bloggen som inte blir uppdaterad så ofta annars haha. Så ja, vi hörs väl!
Bild tagen i Norrland
 
 

Öroninflammation

Jahaja, just nu befinner jag mig där jag trivs allra bäst, uppe i Norrland tillsammans med min släkt. Den enda jag känner att jag saknar är Tim. Men jag hoppas att han får en bra jul när han firar med pappa iallafall. Och sen kommer ju vi (jag,mamma,mormor och Tim) ha en lite än julafton när  vi kommit hem.

Här uppe då? Jodå som rubriken lyder så har jag åkt på en rejäl öroninflammation... Det har till och med blodat och runnit ur örat i över ett dygn. Så känns väl inte helt okej antar jag, men det verkar som att jag överlever iallafall ;) I övrigt så går jag fortfarande på nässpray så tro inte att jag har blivit av med förkylningen inte! Mamma och jag räknade ut att jag har varit sjuk i ungefär 7 veckor... Kan ni begripa?!

Idag verkar det iallafall som att vi ska fixa lite julbak och gå ordentliga promenader med hundarna, det blir nog mysigt. Ligger just nu i sängen och njuter av att varje gång jag kollar ut genom fönstret så ser jag en hel del snö. Helt underbart att vistas i detta vinterland!! Men nu måste jag nog ta mig upp, vi kanske hörs!
Bild från igår 



bortglömda bilder från sommaren del 5

Fortsättning på min och Rebeccas photoshoot (sista)
 
 
 

Godnatt och hejdå

Ska bara packa klart det sista sen är det sovdags och imorgonbitti drar jag, mamma och mormor iväg. Och kommer förmodling inte uppdatera blogggen särskilt aktivt den kommande veckan, men har kanske något litet tidsinställt. 
Bild från förra årets julafton♥
 

bortglömda bilder från sommaren del 4

Fortsättning på min och Rebeccas photoshoot
 
 

Dessa serier

Hur kommer det sig att man alltid blir lika ledsen när man avslutat en serie? Kommer ihåg när jag kollade på Gossip Girl, det var ju så sjukt bra och helt plötsligt så var det bara slut... Har nu suttit och kollat 6 avsnitt i sträck av The O.C och nu är det helt enkelt slut. Helt sjukt att man blir så känslosam över en serie, haha!
 
Menmen, mitt jullov har iallafall börjat. Slutade igår så är heelt ledig imorgon. Har dock fått i uppgift att ge hundarna ett välbehövligt julbad och lite kloklippning. Annars hoppas jag kunna hitta på något på kvällen, gärna lite lugnt med tanke på att jag fortfarande är sjuk och går på nässpray och hostmedicin... Hur som helst hoppas jag att ni får ett fint jullov och att ni alla mår bra. Själv ska jag ta lite värktabletter och börja kolla på någon ny serie ;)
 

bortglömda bilder från sommaren del 3

Fortsättning på min och Rebeccas photoshoot
 
 

fortfarande sjuk...

Ligger hemma i sängen och kollar på The Maze Runner som för övrigt verkar riktigt hyfsad. Har bara hunnit kolla en liten stund. Hur som helst så är jag sjuk igen, eller ja jag blev nog aldrig riktigt frisk. Så nu har det här hållt på i snart 5 veckor! Usch, allt jag vill nu är att bli frisk, verkligen. 
 
Har iallafall hundarna här hemma så ska väl ta hand om dom annars verkar det som att det blir film- och serietittande för mig hela dagen. Inte mig emot i och för sig haha...
 

bortglömda bilder från sommaren del 2

Fortsättning på min och Rebeccas photoshoot
 
 

bortglömda bilder från sommaren del 1

Hade ju en ordentlig photoshoot med Rebecca i somras och inte fören nu har jag faktiskt tagit tag i bilderna och gjort något med dom... Men bättre sent än aldrig, right? Hur som helst, lite olika bortglömda sommarbilder kommer komma upp i måånga delar under några dagar framöver. Och just denna photoshoot kommer också att delas upp i flera olika delar. Hope you'll like it :)
 

Grattis världens bästa mormor!♥

 

APL, stallet och plugg

Rubriken är en väldigt kort sammanfattning på hur mina närmsta dagar har varit och kommer att se ut. Har ju haft APL (praktik) i fem veckors tid nu men det här var faktiskt sista veckan som jag fick tillbringa med barnen som numera inte verkar fullt så motbjudande som innan. Så lite tungt var det faktiskt att säga hejdå till alla barn och personal idag men jag kommer nog att åka dit och hälsa på någon gång så jag ska nog inte behöva sakna ihjäl mig, haha.
 
Igår då? Det var fullt upp på förskolan där barnen skulle ha luciafirande och gå ett luciatåg. Så det var bara att ta hand om dom övertrötta knattarna där klockan kvart över sju och försöka få dom att ingå i tåget och kören. Men det gick faktiskt rätt skapligt. Sedan jobbade jag bara till klockan två, hur skönt som helst... Och åkte direkt ut till stallet tillsammans med Frida då hon och Marina skulle rida en tur med mig och Sandra. Dock så slutade det med att Sandra inte kunde följa med så det blev jag, Frida och Marina som drog ut på en totalt kolsvart ridtur. Tycker det är lite roligt när Marina är med för trots att man inte ens ser vägen så frågar hon: "ska vi trava? vi kan ju ta en liten galopp också va?" haha. Så jag litade fullt på att Lycka hade koll på vägen och jag hade fullt upp med att hålla in henne för hon var minsann en riktig piggelin!
 
Hela helgen kommer typ att gå åt till plugg då jag har en del kvar att skriva på mina APL-uppgifter och sedan har jag ett stooort historiaprov att plugga till tills nästa vecka.. Så förutom att vi ska åka och fira mormors födelsedag imorgon så blir det nog bara plugg för min del.
Håller just nu på att fixa gamla sommarbilder förresten, bland annat dessa som jag tog med Rebecca.
 
 

plugg

Sitter hemma i soffan med macen i högsta hugg för en puggstund. Har flera APL-uppgifter att skriva klart och sedan måste jag plugga inför vårt stora historiaprov också... Men tänkte kika in här för att uppdatera lite samt få en liten pluggpaus haha. 
 
Har förövrigt varit på Chilli och Rusta med mamma och kollat runt lite. Köpte en liten tavla med fin text på som ska hängas upp i mitt rum när det har blivit omgjort. Så nu börjar jag faktiskt ha samlat på mig lite grejer som ska passa in i mitt nya rum sedan. Mest grejer att ha på väggen i och för sig men lite annat nödvändigt har jag också!
 
Men nu ska jag fixa mig en kopp te och sedan plugga vidare, ha de bra!
 

6/12

Idag har jag varit utomhus under nästan alla soltimmarna.. Gick upp vid nio och då hade ju visserligen solen varit uppe en stund, men iallafall åkte jag med mamma in till stan, käkade frukost och gick ut med hundarna. Efter det drog jag mot bussen som skulle ta mig till brickebacken där jag träffade Isabelle och Anna. Därifrån skjutsade Annas mamma oss till stallet där Anna har sina medryttarhästar.
 
Väl där så kela vi med hästarna, gjorde iordning Monne och sedan gick jag med Anna som red till Amanda. Och sedan stog jag där ute i kylan och vätan och frös en del om mina fossingar men vad sjutton gör man inte för att få träffa hästar och göra sina vänner glada. Jag fick ju iallafall prova mitt nya objektiv som jag hittills är relativt nöjd med. Glömde ju mitt stativ hemma så bilderna blev inte superskarpa och dessutom måste jag verkligen lära mig fota manuellt!! Menmen, bara att jobba vidare.
 
Nu sitter jag iallafall och vänntar på att Rebecka ska komma och sällskapa mig här hemma under kvällen och natten. Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer men det märker vi då. Om inte annat kanske jag orkar fixa bilderna från idag och lägga upp dom här på bloggen :)
Smakprov
 

Nu ni




Bortglömda bilder

Som några av er kanske kommer ihåg så var jag ju iväg på halloweenhoppning med Sindra. Och under mina starter så befann sig Isabelle där och hon var så snäll och fotade mig och Sindra lite grann. Dom bilderna hade jag dock totalt glömt bort men gick igenom alla mina bilder här om dagen och blev påmind. Så här kommer dom!







Trodde de skulle bli en tidig kväll

Ligger här i min underbart iskalla säng som förhoppningsvis blir något varmare om en stund. Trodde som sagt att det skulle bli en tidig kväll för min del men här ligger jag klockan halv tolv och skriver lite på bloggen... Skulle nog egentligen ha behövt somna för en eller två timmar sedan men vad sjutton ska man göra liksom?
 
Hur som helst tänkte jag dela med mig lite av min veckoplan, eller ja planen på veckans slut.. Imorgon ska jag försöka jobba in min rast så jag kan gå tidigare och mamma kan skjutsa hem mig på eftermiddagen! På fredag ska jag också försöka jobba ihop rasten för att kunna åka med mamma en sväng till marieberg. På lördag är planen som så att jag ska ta mig till brickebacken för att kunna åka med Anna ut till hennes stall och fota henne och Evelina på deras hoppträning hos Amanda. Så tänker mig att jag får träffa lite trevligt folk där och känna lite hästlukt vilket jag inte gjort på flera veckor :( 
 
Håller dock på att bli mycket bättre och snart är nog denna sjukperiod över och då ska jag banne mig ta mig ut till Lanna och hälsa på alla där ute!! Skulle vara så skönt att äntligen få komma igång på riktigt. Menmen , några dagar är det nog kvar tills jag blir helt frisk antar jag. Och under tiden tänker jag fortsätta leva på nässpray, halstabletter och hostmedicin.



Slappar

Ligger just nu i personalrummet och slappar för att om en liten stund gå och sköta om dom små barnen igen... 
 
Sov hos mormor inatt, mamma och hundarna också, så det var bara Tim som saknades. Hur som helst så julpyntade vi lite grann hos mormor. Vi hängde ut nät och alla möjliga julbelysningar och invändigt så hade mormor redan plockat fram ljusstakarna.
 
Så det var mysigt det iallafall men vet inte om vi skulle sova kvar där inatt också eller om vi sover hemma. Vi ska iallafall åka dit en sväng och äta och fixa det sista. Sen måste jag verkligen hinna kolla en stund på SIHS som jag inte har sett ett dugg av i helgen så får kolla på svtplay nu istället...
 
Menmen nu ska jag gå och se vad barnen har för sig och kanske jobba vidare lite grann med mina APL uppgifter som jag ligger en aning efter med...!
Några barn som fick delta i min APL uppgift



RSS 2.0