Rom 2014 del 4

 

Svettas blod

Den här dagen har inte varit mildare må jag säga. Först red vi ett barbackapass vilket för mig mer blev ett pass där jag fick kramphålla mig kvar på hästen när jag var tvungen att trava haha. Amanda hade gjort en liten bana som vi skulle ta oss igenom och den med snabbast tid vann såklart. Jag och Sindra gjorde inte särskilt bra ifrån oss men vi kämpa på ändå. Elon och Evelina däremot, dom körde verkligen på haha! Evelina slog rekordtiden med stor marginal, hela elva sekunder. Hon och Elon tog sig runt på 37 sekunder!
Sedan trodde jag och Evelina att det skulle bli en uteritt men icke sa nicke för Amanda hade strukturerat upp dagen annorlunda. Så det blev ett genomsvettigt dressyrpass och jag var så jäkla slut efter det. Och för att inte tala om hur svettig jag var när vi var klara.... Hur som helst tyckte jag hon skötte dressyren mycket bättre än dom första passen under första dagen på lägret. Antagligen dels för att hon börjar vänja sig vid miljön och rutinerna i stallet och dels för att jag lär mig rida henne bättre för varje pass och vi förstår oss på varandra bättre och bättre. Så dressyren är jag faktiskt relativt nöjd med även fast hon låg på en del och jag svettades som en gris.
Sen tog några av oss ett dopp i poolen (inklusive jag) och fy tusan vad skönt med pool alltså! Och sen när jag och Evelina hade torkat så bytte vi om och sen var det dags för lite löshoppning! Sindra fick inte hoppa jättehögt men av det jag såg tyckte jag hon hoppa superfint o hon skötte sig utmärkt! 
Efter löshoppningen så var det typ slut och nu sitter jag här på bussen påväg till mormor... Men tror inte mitt batteri räcker så länge till men jag hoppas att ni njuter mer av det fina vädret än vad jag gör. :)


Hoppträning

Igår red vi dressyr båda passen och det första passet har helt galet. Sindra var halvt galen och jag var spänd o en massa sånt... Men sedan under andra passet så rätade det upp sig lite grann. Hon hade ju fått göra av sig med lite energi och jag kunde lättare förstå mig på henne. Så det andra passet var mycket mer givande men jag var ändå inte särskilt nöjd...
Idag stod det till min fasa markarbete och hoppning på schemat. Första passet gick hon relativt bra ändå, bara det att hon gärna skjuter ut bogen och sen tar hon sig en egen liten sväng haha. Men bortsett från det tycker jag ändå att hon skötte sig hyfsat och jag med för den delen. När det andra passet skulle dra igång så tänkte jag "de här kommer aldrig funka, jag kommer ramla av"... Men jäklar vad fel jag hade! Hon är inte riktigt bärig i galoppen än så länge så vi travhoppa för det mesta men hon skötte sig super! Vi hoppa något litet enkelhinder och sen en jättetrevlig kombination. 
Jag har ju absolut fått för mig att jag är hopprädd och absolut inte kan hoppa högre än 50-60. Men, idag slutade sista räcket i kombinationen på 90 cm vilket är stoooort för mig! Men jag är supernöjd med Sindra och faktiskt rätt nöjd med mig själv med för den delen. Så nu hoppas vi bara att hon sköter sig lika bra imorrn! Men nu är det läggdags, godnatt! 
Finaste Sindra idag på träningen (print från film på mobilen)








Full rulle all day

Nu har jag precis landat i sängen och satt på lite skön musik som jag ska försöka somna till.. Det har varit full rulle hela eftermiddagen iallafall, sov ju ganska länge men hela den vakna tiden så har jag haft något att göra i princip. Iallafall så var vi iväg o hämtade Sindra och körde hem henne till Amanda där vi gjorde henne lite hemmastadd o så. Nu hoppas jag verkligen att allt går vägen för mig och Sindra på lägret för jösses vad jag har strulat för att kunna åka på det här! Men hur som helst så borde jag verkligen försöka sova nu för imorrn blir det nog till att gå upp halv sju... Så godnatt på er ❤



Lite bilder på Sindra förresten







Mycket som händer

Kan väl säga att ni har missat en del.. Vilket i och för sig bara är mitt fel och absolut inte erat. Hur som helst så taggar jag ridläger nu vecka 28 hemma hos Amanda tillsammans med Evelina! Försökte med allt jag kunde för att kunna följa med på det lägret men jag fick verkligen inte med mig någon häst. Så jag hade nästan gett upp när Carro säger att jag kan låna en häst som hon brukar rida då och då. Jag tog det ju på skämt men var ändå tvungen att fråga om hon var seriös och vips så fick jag tillåtelse av ägaren att ta med henne på ridläger! Så nu har jag varit i äg och ridit henne två gånger och vi är tillsammans med Evelina och Elon anmälda till Amandas ridläger. Hästen heter då Sindra och är en travare, dock ser hon inte alls ut som en travare enligt mig. Verkar som att hon har tävlats lite smått och hon verkar supergo, framåt och arbetsvillig. Ja hon var minst sagt pigg när jag var ute första gången haha men hon var aldrig elak utan hon busar bara lite. Hur som helst ska hon och jag nu ha en träningsvecka ihop och jag ser fram emot att få jobba med henne!
På grund av att jag har jobbat nu i snart tre veckor så har jag knappt hunnit vara ute något i stallet så tror Lycka har gått rätt lugnt och det kommer ju inte bli mer intensivt nu när jag ska på läger nästa vecka, sen upp till sommarstugan i två veckor efter det... Menmen, jag var ute med Sandra och Frida idag iallafall och det var ingen ridtur jag hoppas få uppleva igen. Lycka skötte sig väl ungefär som hon brukar bara det att hon var så fruktansvärt ömfotad idag :/. Men både Isabel och Jino var helt knäppa idag och var inte alls på humör så nej de blev ingen riktigt trevlig tur faktiskt. 
Däremot var det världens upplevelse att få hälsa på tequilas föl som kom till världen i söndags. Hon var helt underbart söt och lite vinglig. Sen när jag kommer hem från Norrland ska jag ta med mig kameran ut och fota henne och Tequila massor!
Men nu måste jag nog försöka sova en stund för imorgon ska jag upp till jobbet, visserligen har jag världens sovmorgon men ändå. Sista jobbdagen förresten!





RSS 2.0