Helgen

Jaha då var det slut på denna helg då. Känner faktiskt ingen söndagsångest men däremot känner jag mig lite stressad över en svenskauppgift som ska vara inlämnad imorgon och jag har inte någon som helst idé till att starta arbetet med. 
 
Annars då? Jodå helgen har varit rätt bra. I fredags kan jag väl inte påstå att det blev särskilt mycket gjort i och för sig. Men igår däremot så kickade vi igång dagen med en timmas badminton i Backahallen. Det var jag, mamma och våra fjugestakompisar som tog oss dit för lite motion och umgänge. Jag tycker det var trevligt och jag fick prova på lite squash också vilket inte var det lättaste haha... Sen när vi kom hem där vid lunch så satte vi igång och röjde undan lite här hemma. För på eftermiddagen kom morfar, barbro och amanda och fikade lite. När dom sedan hade åkt hem och vi hade gjort oss iordning så åkte vi hem till Lotta med familj i fjugesta för lite mellomys. 
 
Idag när jag vaknade och skulle ta mig nerför trappan så slog träningsvärken till på riktigt. Jag har gått runt och haft ont hela dagen haha. Men vid lunch eller nåt så åkte vi iallafall till brickebacken för att gå en promenad med hundarna. Efter det så har jag faktiskt inte gjort så mycket mer än att försöka få ner lite text på min svenskauppgift...
 
Är ju lite sugen på att åka in till gymmet tidigt imorgon men tvivlar med tanke på min fruktansvärda träningsvärk. I och för sig så säger man ju att man blir av med träningsvärken genom att röra på sig så... Annars är det inga konstigheter utan det är en helt vanlig måndag på intåg :)
 

kort visit

Har nu lite tid till att skriva om min korta visit hos morfar. Kom ju dit på onsdag eftermiddag och då gjorde vi min skoluppgift direkt så den var klar. Sedan gjorde vi faktiskt inte så mycket men det var väldigt skönt ändå att bara få vara där.
 
På torsdagen vaknade jag tidigt typ klockan 6 eller något. Men som tur var kunde jag somna om och gick inte upp fören klockan 8. Strax efter nio kom en kvinna som hyr in sig i deras stall och vi gjorde stallet tillsammans. När vi var klara så tog vi in hästarna och gjorde iordning dom. Jag red förstås Lucky Luke, min favvohäst. Först så skrittade vi en tur i skogen och sedan när vi kom tillbaka till gården så tog vi några varv i alla gångarter i paddocken. Lucky hade energi så det räckte och blev över men han är så genuint snäll så även fast han var pigg så dummade han sig inte. Sen vilade jag några timmar innan jag tog bussen hem till Örebro igen :)
Min drömhäst♥
 

Morgonen

Juste jag var ju på gymmet imorse också! Tänker inte skriva något utförligt om det utan jag gick 10 min och sprang 20 min sen körde vi lite styrka på det. Känner mig ganska nöjd och det är faktiskt första gången som jag kände en del trötthet i benen. Vilket visar att jag bara har "mesat" tidigare. 



Morfar

Sitter just nu och känner mig lite smånervös inför bussresan hem till morfar haha. Som vissa känner till så är jag och bussar ingen bra kombination... Men det ska nog gå bra det här! 
 
Jag ska iallafall till morfar i Fingerboda och jag ska faktiskt spendera natten där också eftersom vi har hemmastudier imorgon. Ska även ta hjälp av honom till en uppgift som ska lämnas in på fredag.  Sen ska vi väl inte göra så mycket mer antar jag. Men jag ska givetvis gå ut i stallet och sniffa på hästarna lite grann ;)



Hos pappa

Ligger i soffan hemma hos pappa o Anna-karin med surfplattan i högsta hugg. När jag kommer hem har jag tänkt att jag ska försöka ladda upp lite bilder ifrån gårdagen. För det är nämligen många som har efterfrågat och då känner jag att dom lika gärna kan få hämta bilderna på bloggen isåfall :) Men nu ska jag ta och vara lite social här en stund!

Wittvång

Idag skulle egentligen Evelina och Elon tävlat på Wittvång men det visade sig att dom inte kunde komma iväg tråkigt nog... Men jag bestämde mig för att jag iallafall ville åka dit och prova fota lite inomhus. Jag insåg dock ganska snabbt att det var dåligt med batteri i kameran och att laddaren var borta. Trots att jag hade dåligt batteri så gav jag mig iväg.
 
Fotade inte särskilt många ekipage men några stycken iallafall. Men har nu börjat inse att min kamera inte riktigt håller för inomhusbruk tyvärr... Den har ganska låg ISO gräns och och ingen större bländare direkt. Givetvis skulle jag kunna investera i ett ljusstarkt objektiv för att kunna använda mig av kortare slutartider men vet inte riktigt hur stor skillnad det skulle göra. Hur som helst är jag väldigt sugen på en ny kamera, men har man inte pengar så har man inte...
 

Det kan hända att jag lagt upp dessa bilder tidigare men utifall att jag inte har det så tänker jag iallafall lägga upp dom nu.
 
 
 
 
 

Det svåraste...

... jag någonsin försökt ge mig på är att fota himlen på natten. Månen var så stor och fin så fick för mig att jag ville ut och fånga den på bild. Givetvis blev bilden inte alls lika snygg som jag tänkt mig men övning ger färdighet. Det här må vara den första gången jag gav mig ut för att fota månen och stjärnor men det är så fanken heller den sista gången! Tänker faktiskt dela med mig av dom två minst katastrofala bilderna jag tog haha...
 
 

ikea

Idag efter skolan så tog jag mig som vanligt till mammas affär för att gå ut med hundarna. Max kom förbi en sväng och sa hej men annars hände det inte så mycket.. Efter att vi stängt så åkte vi iallafall till IKEA för att köpa lite nödvändigheter. Jag fick med mig en förvaringslåda som jag ska ha under sängen och lite doftljus. Känner dock att jag lätt skulle kunna handla upp halva IKEA om jag hade dom pengarna haha. 
 
Nu ligger jag iallafall i soffan med datorn i knät samtidigt som jag sneglar lite på tvn emellanåt. Jag borde egentligen ta tag i lite skolarbete då jag har muntlig presentation imorgon ( igen ). Men nu är det ju snart läggdags med tanke på att det är gymmet som gäller imorgon innan skolan. Så jag känner att det inte är någon idé att jag ger mig in i skolarbetet ikväll...

Några månader sen

 
 
 
 
 
 
 

Lonely

Sitter just nu alldeles ensam hemma hos mormor för Tim och mormor är iväg och handlar. Och mamma jobbar ju till 18 så... Idag har det iallafall varit en skapligt bra dag. Började halv tio med svenska som gick utav bara farten och sen hade vi hälsopedagogik där vi började med grupparbeten. Slutligen så hade vi idrott och den lektionen spenderade vi på behrn arena där vi gled runt på skridskor. Eller ja andra gled, jag stapplade fram haha. Nej men helt seriöst så är jag ändå glad att jag tog mig ut där och gjorde mitt bästa!
 
Ikväll när mamma kommer hit så ska vi käka lite smörgåstårta är det tänkt. Och sen tror jag iallafall att jag och mamma åker hem och sover hemma, men vi får se!


 

Sen i onsdags..

... Har det inte hänt så jättemycket faktiskt. Skolan har såklart rullat på som vanligt, inga konstigheter där. I torsdags så åkte vi en sväng till mormor på kvällen där vi åt och så. I fredags direkt efter skolan så åkte jag ut med Anna till stallet där hon har sina medryttarhästar. Jag fick rida den lille ponnyn som för övrigt var ett ordentligt litet krutpaket, iallafall just den dagen haha. Vi travade och galopperade genom vattenpölar och lät hästarna rulla på i oerhört härliga galopper, en liten busuteritt helt enkelt. Efter ridturen fixade vi såklart i stallet med mockning osv. Sen när jag kom hem på kvällen så hamnade jag i soffan och tittade först på Let's Dance och sedan lyckades jag faktiskt hålla mamma vaken till strax efter två då vi tittade på The Green Mile.
 
Igår gick vi långpromenad med hundarna här på landet. Närmare bestämt sju och en halv kilometer faktiskt. Sedan på kvällen kom våra vänner i från Fjugesta hit och åt tillsammans med oss och sedan kollade vi såklart på mello. När mello var slut skjutsade mamma iväg mig till Rebecka där jag spenderade natten till idag. Vi kollade lite film, spelade kort och bara pratade. 
 
Idag blev jag upphämtad hos Rebecka nån gång efter lunch för att sedan dra vidare mot stan. Hittade ett par välbehövliga svarta jeans för bara 199 kr vilket jag tycker är ett bra kap. Hoppas bara att dom håller mer än en månad... När vi var klara med shoppingen tog vi oss varsin baguette på La Baguette innan vi drog hemåt.
 
Tanken idag var egentligen att jag skulle åka ut till Lanna för att rida Tequila men hennes ägare hade blivit sjuk under natten så hon sa att vi fick ta det en annan gång. Tycker förstås att det var synd men jag fick ju ändå en liten dos av häst i fredags så jag överlever nog. 
Tequila i somras
 
 

För några veckor sen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0